Ernæringsekspertar vil ha meir bønner og linser inn i det norske kosthaldet. Men nordmenn sverger helst til poteta, skjønt vi er på gli…
Ospria er samlingsbegrepet for belgfrukter på gresk. Ospria har høg status i det greske kjøken og inneheld mykje protein og kostfiber, samt folinsyre, kalium, jern og magnesium.
Eg har lært både å like og lage det.
Mi oppskrift:
Kvite bønner leggast i vatn over natta. Kok opp 1-2 g og slå av kokevatnet. Skyll bønnene. Nytt vatn som dekkjer 2 cm over kanten på bønnene, tilsett 1-2 buljongterningar eller salt/pepar etter smak. 1 oppkutta løk, 5-8 ss olivenolje, 1 kutta gulrot kan også tilsetjast og frisk eller tørka fenikkel.
På slutten av koketida tilset rikeleg tomatpure. Godt brød og rå raudlauk høyrer med.
På slutten av koketida tilset rikeleg tomatpure. Godt brød og rå raudlauk høyrer med.
2 kommentarer:
Kor lang koketid då Anne ? :)
Ca 1 time, eller til bønnene er mjuke og sprekk.
Legg inn en kommentar