onsdag 7. september 2011

BØNNER I DAG


Ernæringsekspertar vil ha meir bønner og linser inn i det norske kosthaldet. Men nordmenn sverger helst til poteta, skjønt vi er på gli…
Ospria er samlingsbegrepet for belgfrukter på gresk. Ospria har høg status i det greske kjøken og inneheld mykje protein og kostfiber, samt folinsyre, kalium, jern og magnesium.
Eg har lært både å like og lage det.
Mi oppskrift:
Kvite bønner leggast i vatn over natta. Kok opp 1-2 g og slå av kokevatnet. Skyll bønnene. Nytt vatn som dekkjer 2 cm over kanten på bønnene, tilsett 1-2 buljongterningar eller salt/pepar etter smak. 1 oppkutta løk, 5-8 ss olivenolje, 1 kutta gulrot kan også tilsetjast og frisk eller tørka fenikkel. 
På slutten av koketida tilset rikeleg tomatpure.  Godt brød og rå raudlauk høyrer med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kor lang koketid då Anne ? :)

anna sa...

Ca 1 time, eller til bønnene er mjuke og sprekk.